Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Otvorena izložba fotografija "Volim svoju županiju" u Zadru
  • Otvorena izložba fotografija "Volim svoju županiju" u Zadru
  • Otvorena izložba fotografija "Volim svoju županiju" u Zadru
  • Otvorena izložba fotografija "Volim svoju županiju" u Zadru

Otvorena izložba fotografija "Volim svoju županiju" u Zadru

U atriju Turističko-informativnog centra u Palači Cedulin u Zadru otvorena je izložba "Volim svoju županiju" s najboljim fotografijama iz svake hrvatske županije.

Natječajem smo željeli potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja "Volim svoju županiju" prijavljeno je gotovo 600 fotografija amaera i profesionalnih fotografa.

"Upravo smo za početak školske godine vezali otvaranje ove izložbe "Volim svoju županiju" kako bi i svim učenicima kroz fotografije pokazali u kako lijepoj zemlji živimo i koliko zanimljivih sadržaja i skrivenih bisera imaju naše županije i naša Hrvatska", istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin otvarajući izložbu fotografija u atraktivnom prostoru novog TIC-a.

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bile voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

"Ova izložba, odnosno natječaj "Volim svoju županiju" još je jedna u nizu izvrsnih aktivnosti Hrvatske zajednice županija koja se zajedno sa svima nama na razne načine trudi ukazati na važnost naših regija i samog postojanja županija. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je zajednica svih hrvatskih županija definirala još prije 15 godina, a to su regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija", poručio je Longin.