Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Psihijatrijska bolnica na Rabu-mogućnost proširenja djelatnosti i na fizikalnu medicinu

Psihijatrijska bolnica na Rabu-mogućnost proširenja djelatnosti i na fizikalnu medicinu

Mogućnost proširenja zdravstvene djelatnosti na fizikalnu medicinu bila je jedna od glavnih tema sastanka župana Zlatka Komadine s predsjednikom Upravnog vijeća Marinom Lazarićem i ravnateljicom Psihijatrijske bolnice Rab Vesnom Šendula Jengić, održanom danas na Rabu. Radi se o potrebi i korisnika, ali i stanovnika Raba, zaključeno je na sastanku. Za taj je korak potreban aneks ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, pojasnila je ravnateljica Šendula Jengić koja je dobila u zadatak razmotriti uvjete za osiguranje te dodatne zdravstvene djelatnosti.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o bolničkom limitu. Zaključeno je da rapska bolnica, s obzirom na potrebe i mogućnosti, može imati i veći limit, kao slične bolnice u Hrvatskoj. Pogotovo stoga jer se radi o jednoj bolnici na otoku koja je ujedno najveći pravni subjekt s preko 200 zaposlenih otočana raznih struka.

Vodstvo Bolnice župana Komadinu izvijestilo je o detaljima vezanim za završetak investicijskog ciklusa koji uključuje rekonstrukciju preostala dva paviljona. Kako je rečeno, slijede obrtnički radovi i oprema prostora. Time će se povećati standard bolnice jer se otvara mogućnost smještaja u dvokrevetnim sobama.

Vezano za suradnju s HZZO-om, prošli je tjedan održan sastanak s ravnateljicom Tatjanom Prenđa Trupec na kojem je dogovoreno da će se naplata starih potraživanja Psihijatrijske bolnice Rab pokušati riješiti posebnim sporazumom s HZZO-om.