Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Steknite međunarodno iskustvo u provedbi europskog projekta!

Steknite međunarodno iskustvo u provedbi europskog projekta!

Hrvatska zajednica županija u veljači ove godine započela je s provedbom svog prvog EU projekta u suradnji s 26 partnera i 20 suradnika iz 18 EU zemalja i 17 zemalja izvan EU. Projekt pod nazivom LADDER – lokalne samouprave kao pokretači obrazovanja za razvoj i jačanje svijesti građana veliki je trogodišnji projekt za podizanje svijesti svih čimbenika razvoja i jačanje kapaciteta udruženja lokalnih/regionalnih samouprava i organizacija civilnog društva, kako bi zajedničkim djelovanjem postali pokretači razvoja u svojim zemljama.

Uključeni smo u dva od ukupno osam radnih paketa unutar ovog projekta koji se odnose na aktivnosti geografski i tematski usmjerenih transnacionalnih radnih grupa: geografsku grupu South East Europe te tematske radne grupe Youth in Development i Public-private cooperation for development. Predviđeno je da će zajedničke i koordinirane aktivnosti članova svake od tri navedene transnacionalne skupine rezultirati preporukama, člancima, studijama, istraživanjima ili drugim dokumentima namijenjenima relevantnim dionicima.

Svaka od spomenutih radnih grupa ima koordinatora koji će usmjeravati aktivnosti sukladno geografskoj/tematskoj dimenziji i dati potrebne informacije nacionalnim radnim grupama koje će obrađivati izabrane teme u svojoj zemlji.

Ako radite u županijskoj upravi ili u razvojnim agencijama i želite steći međunarodno iskustvo u provedbi EU projekta, proširiti mrežu kontakata aktivnim sudjelovanjem u radnim grupama i naučiti više o projektu LADDER, svoj životopis na engleskom jeziku u Europass formatu pošaljite do petka, 3. srpnja 2015., na e-mailtajnistvo@hrvzz.hr.  Dobrodošle su osobe s iskustvom, voljom i željom za sudjelovanjem u jednoj ili više spomenutih transnacionalnih radnih grupa koje aktivno znaju engleski jezik.