Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Veći limit Općoj bolnici Bjelovar i početak rada onkološke ambulante

Veći limit Općoj bolnici Bjelovar i početak rada onkološke ambulante

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr.med.spec. Ali Allouch održali su konferenciju za medije vezanu uz stanje u bjelovarskoj Općoj bolnici te novine vezane uz rad najveće zdravstvene ustanove na našem području kojoj je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

1. POVEĆANJE LIMITA OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR ZA 2018. GODINU ZA 6,2 MILIJUNA KUNA

Bjelovarska Opća bolnica kao i općenito bolnice u Hrvatskoj zbog nedovoljnog limita vezanog uz njen rad ne može pozitivno poslovati unatoč svim provedenim mjerama štednje, a s obzirom na broj osiguranika i usluge koje pruža. Kako bi poslovanje bilo lakše zajedničkim naporima osnivača i same bolnice u pregovorima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranjem bjelovarskoj Općoj bolnici godišnji limit povećan je za 6.264.952,92 kuna.

Također, za ovu godinu povećan je limit i za posebno skupe lijekove i sad on iznosi gotovo 2 milijuna kuna, a tijekom prosinca prošle godine temeljem Odluke HZZO-a dodatno je bolnica dobila 560 tisuća kuna, također, za skupe lijekove.

2. SMANJENJE DUGA OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Općoj bolnici Bjelovar Odlukama Vlade Republike Hrvatske u dva navrata krajem prošle godine dodijeljena su dodatna sredstva i to prvotno 6,9 milijuna kuna, a potom i 4 milijuna kuna. Dobivenih ukupno gotovo 11 milijuna kuna bjelovarska Opća bolnica utrošila je na dospjele obveze, točnije pokrivanje dugovanja za lijekove i potrošni medicinski materijal. Tako dug bjelovarske Opće bolnice sada iznosi 41 milijun kuna.

3. POČETAK RADA ONKOLOŠKE AMBULANTE U OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR

U cilju pružanja dodatne usluge pacijentima se trude osigurati usluge koje su do sada mogli dobiti prvenstveno u Zagrebu. Tako će nakon gotovo tri godine onkološki pacijenti moći obavljati kontrole u bjelovarskoj Općoj bolnici, jer ovih dana započinje s radom onkološka ambulanta u sklopu internog Odjela bolnice. U skladu s tim uskoro se potpisuje ugovor o stručno-poslovnoj suradnji s onkologom koji će raditi u bjelovarskoj Općoj bolnici. Dobra je to vijest za stotinjak onkoloških pacijenata na mjesečnoj razini koji će sada kontrole obavljati u Bjelovaru.

4. POVEĆANJA BROJA LIJEČNIKA U OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR

Nedostatak liječnika kronički je problem hrvatskog zdravstva, no unatoč izazovima koji su stavljeni pred zdravstvene ustanove, u bjelovarskoj Općoj bolnici u dogovoru s osnivačem uspijevaju privući nove liječnike.

Tako je u zadnjih godinu dana u OB Bjelovar zaposlen:
- 1 specijalista radiolog
- 1 specijalista fizikalne medicine
- 1 specijalista ginekolog
- 1 specijalista psihijatar

U OB Bjelovar trenutno radi 79 liječnika specijalista i 56 specijalizanata od kojih je 11 novih primljeno, također, tijekom posljednjih godinu dana.

Bjelovarska Opća bolnica u pregovorima je za dolazak još tri specijalista i to psihijatra, ginekologa i magistra medicinske biokemije. Dolasku novih liječnika vjeruje se trebao bi pomoći i novi projekt Bjelovarsko-bilogorske županije pod nazivom „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“.

Općoj bolnici Bjelovar odobrena su sredstva za gradnju nove zgrade bolnice, koja će omogućiti objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici. Uz poticajne mjere „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, ali i obnovu OB Bjelovar, sustav zdravstvene zaštite   zasigurno će se podići na viši nivo i standard liječenja.

Whoops, looks like something went wrong.

(1/1) ErrorException

file_put_contents(): Only 0 of 285 bytes written, possibly out of free disk space

in Filesystem.php (line 122)
at HandleExceptions->handleError(2, 'file_put_contents(): Only 0 of 285 bytes written, possibly out of free disk space', '/home/hrvzz3cc/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php', 122, array('path' => '/home/hrvzz3cc/storage/framework/sessions/SzZ0TVxZNMjbH0bNRFSzRxWXVz2RSS6vrGoAhHKl', 'contents' => 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"r3PZuxHO8jwEvYUUdTDhB4kpp4XdrnFktVWWGutG";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:126:"http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/veci_limit_opcoj_bolnici_bjelovar_i_pocetak_rada_onkoloske_ambulante-25258";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 'lock' => true))
at file_put_contents('/home/hrvzz3cc/storage/framework/sessions/SzZ0TVxZNMjbH0bNRFSzRxWXVz2RSS6vrGoAhHKl', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"r3PZuxHO8jwEvYUUdTDhB4kpp4XdrnFktVWWGutG";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:126:"http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/veci_limit_opcoj_bolnici_bjelovar_i_pocetak_rada_onkoloske_ambulante-25258";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 2)in Filesystem.php (line 122)
at Filesystem->put('/home/hrvzz3cc/storage/framework/sessions/SzZ0TVxZNMjbH0bNRFSzRxWXVz2RSS6vrGoAhHKl', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"r3PZuxHO8jwEvYUUdTDhB4kpp4XdrnFktVWWGutG";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:126:"http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/veci_limit_opcoj_bolnici_bjelovar_i_pocetak_rada_onkoloske_ambulante-25258";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', true)in FileSessionHandler.php (line 83)
at FileSessionHandler->write('SzZ0TVxZNMjbH0bNRFSzRxWXVz2RSS6vrGoAhHKl', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"r3PZuxHO8jwEvYUUdTDhB4kpp4XdrnFktVWWGutG";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:126:"http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/veci_limit_opcoj_bolnici_bjelovar_i_pocetak_rada_onkoloske_ambulante-25258";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}')in Store.php (line 129)
at Store->save()in StartSession.php (line 88)
at StartSession->terminate(object(Request), object(Response))in Kernel.php (line 218)
at Kernel->terminateMiddleware(object(Request), object(Response))in Kernel.php (line 189)
at Kernel->terminate(object(Request), object(Response))in index.php (line 58)