Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Za neke ljubavi nikad nije kasno
  • Za neke ljubavi nikad nije kasno

Za neke ljubavi nikad nije kasno

Iz Splita nam dolazi Vesna Vuković, majka dvoje djece i relativno „nova fotografkinja“, obzirom da se, kako nam je otkrila, ozbiljnije fotografijom počela baviti prije tri godine kada su joj majčinske i poslovne obaveze ostavile više slobodnog vremena te je tada kupila svoj prvi digitalni fotoaparat. Ipak, slobodno možemo reći kako je fotografija njena prva ljubav, obzirom da se u ovaj oblik izražavanja zaljubila već kao desetogodišnja djevojčica. „Otac je posjedovao analogni fotoaparat. Voljela sam promatrati fotografije učinjene tim fotoaparatom i već tada sam u glavi smišljala bolje kadrove za te fotografije.“, prisjetila se Vesna.

Da za neke ljubavi nikad nije kasno, potvrđuje činjenica i da je Vesni foto-natječaj „Volim svoju županiju“ bio prvi takve vrste i odmah se svojim radom vinula među najbolje i između više od 2000 pristiglih fotografija zauzela visoko peto mjesto.

Vesna je svim zaljubljenicima u fotografiju savjetovala da uvijek kažu da, pogotovo svakom zanimljivom kadru koji sretnu jer nitko ne garantira da će i sutradan isti biti tu. Svojim se savjetom zasigurno vodila i kada je snimila fotografiju prijavljenu na natječaj.

„Inspiraciju za ovu fotografiju sam dobila vozeći se automobilom jednog zimskog poslijepodneva. Uz cestu sam uočila scenu i onda sam se zaustavila i fotografirala. Moja fotografija predstavlja suštinu područja iz kojeg dolazim: beskrajna lijepota krajolika, a vječna borba i nada za boljim životom.“, zaključila je Vesna.