Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Fiskalna odgovornost, kolektivni ugovori i porezi: novine, sastavljanje i predaja Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2018.

Fiskalna odgovornost, kolektivni ugovori i porezi: novine, sastavljanje i predaja Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2018.

Proračunski i izvanproračunski korisnici državnog proračuna, kao i proračunski i izvanproračunski korisnici JLP(R)S moraju do 28. veljače 2019. svom nadležnom ministarstvu, odnosno svojoj nadležnoj JLP(R)S predati Izjavu o fiskalnoj odgovornosti za 2018. Do tada je potrebno sastaviti Upitnik o fiskalnoj odgovornosti te drugu prateću dokumentaciju, ali i kompletirati testiranja i dokaze koji su podloga za davanje odgovora na pitanja iz Upitnika.

Na radionici će biti dan i pregled novosti po novom Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe te značajne novine kod oporezivanja dohotka.

Radionica je namijenjena za proračunske i izvanproračunske korisnike na državnoj razini i proračunske korisnike jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Radionica će se održati 11. veljače u Zagrebu (Hotel Palace, Trg J. J. Strossmayera 10), 12. veljače u Osijeku (Vijećnica Osječko-baranjske županije, Županijska 4), 14. veljače u Rijeci (Ekonomski fakultet u Rijeci, Ivana Filipovića 4) i 15. veljače u Splitu (Hotel Park, Hatzeov perivoj 3).

Program i prijave možete pronaći na linku.