Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Istarska županija organizira besplatne tečajeva stranih jezika za nezaposlene osobe u Umagu i Pazinu

Istarska županija organizira besplatne tečajeva stranih jezika za nezaposlene osobe u Umagu i Pazinu

Obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom epidemije koronavirusa (COVID-19) u ožujku je Istarske županija bila primorana obustaviti provođenje besplatnih specijaliziranih tečajeva engleskog, njemačkog i talijanskog  jezika u Umagu i Pazinu.

Diopter – otvoreno učilište provoditelj navedenih tečajeva, ponovno započinje s upisima  uz napomenu da će se nastava organizirati sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U sklopu projekta REI II, kojeg provodi Istarska županija putem Upravnog odjela za gospodarstvo, čija je vrijednost 1.943.942,76 kuna, financiranog u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., nakon uspješno provedenih besplatnih tečajeva engleskog, njemačkog i talijanskog jezika u Puli i Labinu, započinje se s upisima za navedene tečajeve u Umagu i Pazinu. Tečajevi su namijenjeni osobama koje se namjeravaju zaposliti u sektoru turizma i ugostiteljstva, a prvenstveno za zanimanja konobara/ice i sobara/ice.

Uvjeti upisa

Nezaposlene osobe:

• mladi do 29 godina

• žene (neovisno o dobi)

• osobe s invaliditetom

Provoditelj ovih radionica je Diopter - otvoreno učilište.

Informacije i upisi na broj telefona 052/ 501 – 500 svakim radnim danom od 8:00 do 20:00 ili putem kontakt forme diopter@diopter.hr.