Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Koliko nam govori gotovo 3000 fotografija?

Koliko nam govori gotovo 3000 fotografija?

Priča o foto – natječaju „Volim svoju županiju“ krenula je 2016. godine sa željom boljeg povezivanja hrvatskih regija i otkrivanja skrivenih krajeva Lijepe naše široj javnosti. Svakom novom fotografijom svi su sudionici, baš kao i organizatori, otkrivali djeliće Hrvatske za koje nisu bili ni svjesni da postoje.

Ove smo godine peterostruko premašili broj pristiglih fotografija, zabilježivši ukupno njih 2835 od čak 1300 autora. Najbolje od najboljih birao je stručni žiri, a svi su zainteresirani laurate mogli vidjeti u sklopu naše putujuće izložbe. Od nastanka do danas, izložba je samo u prošloj godini prošla ukupno 1081 kilometar. Između ostalih, posjetila je Šibenik, Zadar i Rijeku te time prošla 365 kilometara naše obale. Osim morskih destinacija, izložba je posjetila Karlovac, Tuhelj, Zagreb i Koprivnicu.

Ovogodišnje je izdanje izložbe predstavljeno u Šibeniku, potom je izabrane 22 fotografije ugostio Dubrovnik, a za ljeto su predviđena otvorenja izložbe u Zadarskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Osim što će stanovnici ovih krajeva moći pogledati kako Hrvatska izgleda kroz objektive fotografa, vjerujemo da će i svim inozemnim posjetiteljima ovih krajeva biti zanimljivo vidjeti kakvim sve ljepotama raspolažu i ostale hrvatske županije.

Izložbu smo prikazali infografikom, a pogledati ju možete u prilogu.