Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Oznakom Europske poduzetničke regije 2021. nagradit će se zeleno i održivo poduzetništvo

Oznakom Europske poduzetničke regije 2021. nagradit će se zeleno i održivo poduzetništvo

Uspješan program Europske poduzetničke regije (EER), koji ove godine slavi 10. obljetnicu, moderniziran je i obnovljen za idućih pet godina. Svaki od godišnjih poziva na podnošenje prijava u razdoblju 2021. – 2025. imat će glavnu temu koja je povezana s političkim programom EU-a i relevantna za regionalnu i lokalnu razinu. Oznaka EER-a 2021. bit će posvećena promicanju poduzetništva za zelenu i održivu budućnost. 

​Europska poduzetnička regija (EER) projekt je u okviru kojeg se prepoznaju i nagrađuju regije EU-a s izvanrednom i inovativnom strategijom poduzetničke politike, neovisno o njihovoj veličini, bogatstvu i ovlastima. Regijama s najuvjerljivijim i najnaprednijim planom vizije koji najviše obećava dodjeljuje se oznaka „Europska poduzetnička regija“ (EER) za određenu godinu.

Za titulu EER mogu se prijaviti sve sub-nacionalne jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ali pod uvjetom da imaju nadležnost u dizajnu i implementaciji ekonomskih strategija. Ideja EER titule je da dodatno potakne gospodarski razvoj u regijama i gradovima nositeljima, no kriterij dodjele su postojeći planovi i vrlo jasna slika trenutne situacije.

Rok za podnošenje prijava je 31. ožujka 2020. godine.

Više o samoj nagradi i uvjetima natječaja potražite putem sljedeće poveznice - https://cor.europa.eu/en/news/Pages/eer-awards-2021-launch.aspx.