Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Pobjednici 1. kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“ Krapinsko-zagorske županije

Pobjednici 1. kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“ Krapinsko-zagorske županije

U četvrtak, 23. srpnja 2015. godine u hotelu Well u Termama Tuhelj održano je  proglašenje pobjednika prvog kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“.

Za titulu najbolje fotografije konkuriralo je 35 uradaka, a prema ocjeni žirija, kojeg su činili poznati fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin, najbolju fotografiju usnimio je Branko Balaško iz Stubičkih Toplica. Željko Mičuga iz Lipovca  kraj Konjščine osvojio je drugo mjesto a Branka Mašić iz Stubičkih Toplica treće mjesto. Dobitnicima su nagrade uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

Župan Željko Kolar prisjetio se u svom govoru kako je u više navrata imao priliku čuti od oduševljenih turista kako su naprosto bili očarani prirodnom ljepotom Zagorja te su osjetili potrebu ovjekovječiti ju. „Taj osjećaj, ali i interes za ovjekovječivanjem zagorskih prirodnih ljepota, htjeli smo probuditi i kod Zagorki i Zagoraca.  Naravno da je cijela priča vezana za promociju Zagorja, Bajke na dlanu,  zbog čega ćemo nakon završetka drugog kruga ovogodišnjeg natječaja, kada ćemo imati respektabilan izbor sjajnih fotografija Zagorja, organizirati izložbu kojom ćemo diljem Hrvatske promovirati naše prirodne ljepote ali i turističku ponudu. Također, u dogledno vrijeme planiramo izdavanje monografije sa fotografijama sa dosad održanih natječaja“, rekao je župan Kolar.