Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U Osječko-baranjskoj županiji otvoreno igralište za djecu s posebnim potrebama

U Osječko-baranjskoj županiji otvoreno igralište za djecu s posebnim potrebama

Župan osječko-baranjski, dr. Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Valpova Leon Žulj i Monika Greiss simbolično su nedavno rezanjem vrpce u Valpovu na Vijencu Hrvatske Republike svečano otvorili prvo dječje igralište za djecu s posebnim potrebama u Osječko-baranjskoj županiji.

Iznimno dirljiva prigoda, koja je okupila i ujedinila gradske i županijske čelnike, gospodarstvenike i građane, još je jednom pokazala kako je veliko srce za one najslabije i najranjivije skupine sugrađana.

Gradonačelnik Žulj izrazio je osobito zadovoljstvo što ovaj projekt, vrijedan više od 135.000 kuna, svoju pravu vrijednost zapravo pokazuje predznakom prihvaćanja, sreće i uključenosti u društvo i osoba s invaliditetom, koje su već kroz razne aktivnosti pokazale kako, unatoč poteškoćama, znaju uživati u životu na razne načine.

Ni župan Šišljagić nije krio oduševljenje ovim posebnim igralištem koje će uvelike obogatiti život osoba s invaliditetom, ali i sve druge djece i njihovih roditelja, te pohvalio brojne aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom MI Valpovo, koji su bili glavni nositelji programa otvaranja Monikina igrališta. Monika je gradonačelniku i županu spontano zagrljajima i poljupcima iskazala zahvalnost za novu, sretniju, ispunjeniju stranicu u životu osobama s invaliditetom.

A ova neobična priča koja je ganula javnost krenula je početkom ove godine, kada je grupa entuzijasta predvođena predstavnicima Policijske postaje Belišće i Vijeća Mjesnog odbora Valpovo potaknula inicijativu da se svi segmenti društva ujedine i u Valpovu na Vijencu Hrvatske Republike urede jedno igralište prema uzoru na sve brojnija europska igrališta, koja pružaju nove mogućnosti za igru i rekreaciju i djeci s posebnim potrebama, ali i njihovim roditeljima. Ubrzo su im se pridružili i mnogi drugi.