Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U sklopu dana Zadarske županije održana 7. biciklijada „Od Branimira do Branimira“

U sklopu dana Zadarske županije održana 7. biciklijada „Od Branimira do Branimira“

U okviru programa obilježavanja dana Zadarske županije „ Županijski dani 2015. godine“ uspješno je održana 7.  biciklijada “Od Bramimira do Braminima” na kojoj je sudjelovalo 745 prijavljenih biciklista, te oko 150 onih koji se nisu registrirali. Dionicu dugu 32 kilometra, od Zadra do Nina i natrag vozili su biciklisti-rekreativci svih dobnih skupina, a u Ninu su nagrađeni najstariji i najmlađi biciklisti. Najstariji ove su godine bili 78- godišnji Ivan Pinjatela, 77- godišnji Ivan Aralica te 76-godišnji Šime Bajlo. Najmlađi sudionici koji su stigli u Nin vozeći se sa roditeljima su 3-godišnji Toma Jurjević, Maxime Vermeiren i Cvita Deša, a najmlađi među biciklistima koji su sami odvozili dionicu Zadar-Nin su 6-godišnji Tomislav Teofilov, Lana Skroče i Petar Posarić. Nagradu sponzora Calimero sporta, novu biciklu, dobila je 19-godišnja Anamarija iz Zadra. Sve sudionike u Ninu je dočekao topli obrok kojeg su pripremili članovi Udruge kuhara Zadarske županije Renato Kraljev i Marin Banović.

Biciklijada “Od Branimira do Branimira” koju organiziraju Zadarska županija i Grad Nin pokrenuta je prije 7 godina kada je Tim za zdravlje Zadarske županije ustvrdio kako je tjelesna neaktivnost jedan od 5 javnozdravstvenih promlema u našoj županiji. Uz već prepoznatljiv logo jabuke kao zdravog obroka i slogan “Do zdravlja zajedno” pokrenuta je tako ova vrijedna aktivnost, paralelno sa akcijom pješačenja nazvanom “1000 koraka kroz 1000 ulica”. Tako je i danas zajedno s biciklijadom sa Branimirove obale krenulo 200-njak članica udruge za sportsku rekreaciju žena “Relax” i Županijskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve” te ostalih koji su htjeli pješačiti do Dikla.

Suorganizatori biciklijade su Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo i Biciklistički klub Zadar, a sponzori EVN Croatia plin, Calimero sport i Bure d.o.o.

Tijekom biciklijade veliku pomoć pružali su djelatnici PU zadarske, posebno članovi policijske biciklističke sekcije.

Na ovogodišnjoj biciklijadi među brojnim sudionicima sudjelovali su zamjenik župana Božidar Longin, županijski pročelnik Krešimir Laštro, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, gradski pročelnik Mario Pešut, direktor Čistoće Zadar Tomislav Ćurko, a posebnu pozornost privukao je pjevač Mladen Grdović.

Istovremeno sa biciklijadom “Od Branimira do Branimira” održana je cestovna biciklistička utrka “Dalmacija open Nin 2015.” na kojoj je 60 sudionika iz Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Rijeke, ali i iz Bosne i Hercegovine, Belgije i Kanade.