Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Zaključci saborskog Odbora u vezi s rješavanjem imovinskih predmeta

Zaključci saborskog Odbora u vezi s rješavanjem imovinskih predmeta

Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora jednoglasno je usvojio Zaključke donesene u vezi s Odnosom i suradnjom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave po pitanjima dugotrajnog rješavanja predmeta.

Na tematskoj sjednici Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, koja je održana u ožujku 2015., raspravljalo se o problematici dugotrajnog rješavanja predmeta. Rasprava je urodila plodom i donijela konkretne prijedloge  koji će osigurati učinkovito rješavanje predmeta na svim razinama. U raspravi su, uz predstavnike Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, sudjelovali i predstavnici županija, članova Hrvatske zajednice županija.

Organiziranje tematskih sjednica Odbora pozitivan je primjer uključivanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u rad saborskog Odbora gdje se, uz nazočnost predstavnika državne vlasti i uprave, zaista raspravlja o stvarnim problemima, a inzistiranje na provođenju donesenih zaključaka vodi do rješavanja iznesenih problema.

Zaključke Odbora usvojene na sjednici 23. travnja 2015. možete pročitati ovdje.