Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Župan Bajs s ministricom Mrak Taritaš položio kamen temeljac za gradnju novih bazena

Župan Bajs s ministricom Mrak Taritaš položio kamen temeljac za gradnju novih bazena

Vrijednost projekta je 19 mil. kn od kojih su 15,5 mil. kn bespovratna sredstva EU-a, a to je ujedno i najveća investicija na Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

-Ovo je ulaganje u budućnost. Budućnost kako treba Hrvatska izgledati kroz 15-tak godina. Svaki grad i svaka lokalna sredina sama je kreator onoga što želi. Veliki Grđevac je hrabro krenuo u projekt kojim će ubrzati gospodarski rast i zapošljavanje, kazala je Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja koja je u četvrtak, zajedno sa županom, bjelovarsko – bilogorskim, Damirom Bajsom, položila kamen temeljac.

U povodu početka radova u projektu pod nazivom: „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“. Izgradnja javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizam kao što je sportsko-rekreativni i dječji/obiteljski turizam. Radovi obuhvaćaju rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene postojeće sportsko rekreacijske građevine i bazena te izgradnje novih bazena i igrališta. Ukupna vrijednost projekta je 19.076.515 kuna od kojih su 15.535.914 kuna bespovratna sredstva Europske unije. U sklopu će biti izgrađena tri bazena. Solarna elektrana od 10 KW, a voda iz vlastitih izvora će se grijati solarnim kolektorima. Što su ustvari tri projekta u jednom, kazao je općinski načelnik, Marijan Dautanac. To je ujedno i najveća investicija na Bjelovarsko- bilogorskoj županiji praćena s 2,5 milijuna eura bespovratnih sredstava u jedan projekt.

(24sata.hr)