Najave / Edukacija o antikorupciji za službenike lokalne i područne (regionalne) samouprave

  • Edukacija o antikorupciji za službenike lokalne i područne (regionalne) samouprave

Edukacija o antikorupciji za službenike lokalne i područne (regionalne) samouprave

Edukacija o antikorupciji za službenike lokalne i područne (regionalne) samouprave u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Koprivničko-križevačke županije održat će se u srijedu 13. ožujka u zgradi Koprivničko-križevačke županije na adresi Antuna Nemčića 5, Koprivnica s početkom u 11 sati.

Kroz edukaciju će polaznicima biti predstavljen „Antikorupcijski vodič za službenike i namještenike u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“, izrađen na inicijativu Hrvatske zajednice županija u suradnji s Ministarstvom uprave, Ministarstvom pravosuđa te Državnom školom za javnu upravu. Autori Vodiča su cijenjeni stručnjaci s područja pitanja korupcije: Marina Horvat, Darija Gradski, Jelena Drakulić i Duje Prkut, a on donosi teorijske odrednice korupcije, pregled potencijalnih uzroka korupcije, primjere Etičkog kodeksa službenika i namještenika, ali i testove za prepoznavanje mogućih koruptivnih radnji te zadatke koji će pomoći u izbjegavanju potencijalnih sukoba interesa.

Edukacija o antikorupciji namijenjena je svim županijskim službenicima, posebice pročelnicima čije je područje djelovanja usmjereno prema upravljanju ljudskim resursima. Svoje prijave možete izvršiti putem OBRASCA uz besplatno sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen, ali je moguća prijava više službenika po županiji.