Najave / Škola protokola u Osijeku

Škola protokola u Osijeku

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Osječko-baranjskom županijom organizira  Školu protokola koja će se održati u petak, 21. veljače 2020. godine u Osijeku.

Mala škola protokola namijenjena je zaposlenicima ministarstava, županija, gradova i općina koji već rade na poslovima protokola ili onima koji o poslovima protokola žele znati više. Uz stručnu predavačicu Senku Bilać, sudionici će imati priliku saznati povijest protokola, osnovna protokolarna pravila te kako organizirati protokolarne posjete ili poslovnu protokolarnu korespondenciju uz aktualne primjere.

Kako ne postoje zakoni, pravilnici, niti sustavno obrazovanje kojim bi se protokol standardizirao, a protokol je pred sve većim izazovima jer su u njega sve češće uprte oči javnosti koja traži precizna objašnjenja za pojedine protokolarne postupke,  odnosno propuste, Škola protokola služi kao neophodna platforma za svakodnevno obavljanje odgovornih protokolarnih poslova.

Program Male škole protokola osmislili su Ermina Duraj, voditeljica Kabineta Župana – službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije, Dražen Dretar, voditelj Ureda za odnose s javnošću i protokol Grada Varaždina i Kristina Mamić, glasnogovornica Hrvatske turističke zajednice.

Predavačica Senka Bilać diplomirana je ekonomistica zaposlena u Uredu župana Šibensko-kninske županije od 1994. godine najprije kao poslovna tajnica, zatim kao viša savjetnica za protokol, od svibnja 2016. godine vršiteljica je dužnosti pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije.