Rs Eu

Denis Ćosić izabran za voditelja Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju

02.02.2024 13:24

Sjednica Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju Hrvatske zajednice županija održana je 2. veljače s početkom u 11 sati u Zagrebu.

Prva točka dnevnog reda sjednice bio je kratki osvrt na rad Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju te je voditelj radne skupine Ilija Cota članovima izložio najvažnija postignuća radne skupine. Osnažen je i institucionaliziran položaj županijskih razvojnih agencija upravo zahvaljujući radu radne skupine i potpori Hrvatske zajednice županija. Uspostavljena je uska suradnja između regionalnih razvojnih agencija. Intenzivirana je suradnja Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju s resornim, ali i drugim ministarstvima. Riješeno je pitanje tehničke pomoći čime su povećani kapaciteti unutar županijskih razvojnih agencija.

Druga točka dnevnog reda bio je izbor novog vodstva. Članovi radne skupine jednoglasno su izabrali: Denisa Ćosića (Osječko-baranjska županija) za voditelja te Zrinku Čobanković (Vukovarsko-srijemska županija) za zamjenicu voditelja.

Na sjednici Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju sudjelovala je i državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, a na temu novog indeksa razvijenosti. Državna tajnica odazvala se pozivu radne skupine i prezentirala je metodologiju izračuna aktualnog Indeksa razvijenosti.

Zaključak sjednice jest da se nastavlja odlična suradnja radne skupine i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Novo vodstvo radne skupine pristupit će izradi Plana rada za ovu godinu te ga predstaviti članovima na idućoj sjednici.

O vodstvu:

Denis Ćosić svoju profesionalnu karijeru započeo je u Hrvatskom crvenom križu (Gradsko društvo Crvenog križa Osijek) kao stručni suradnik, potom zamjenik ravnatelja te u konačnici na mjestu ravnatelja u razdoblju od 2017. do 2021. godine.

Od rujna 2021. godine obnaša dužnost ravnatelja Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Zrinka Čobanković svoj pripravnički staž započela je u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja Vukovarsko-srijemske županije. Okušala se na mjestu zamjenice pročelnice, ali i pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije. Danas radi na mjestu ravnateljice Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (od 2022. godine).