Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Dogovorena suradnja između Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije sa Predsjedništvom Vijeća mladih Brčko distrikta BiH
  • Dogovorena suradnja između Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije sa Predsjedništvom Vijeća mladih Brčko distrikta BiH

Dogovorena suradnja između Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije sa Predsjedništvom Vijeća mladih Brčko distrikta BiH

U ponedjeljak 25. ožujka, na poziv Savjeta mladih Brčko distrikta BiH, članica Predsjedništva Vijeća mladih Brčko distrikta Tea Ružić održala je sastanak s predstavnikom Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije Slavkom Grgićem, predsjednikom Savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josipom  Jagodarom  i predsjednikom Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dariom Ivkovićem.

S obzirom na graničnu povezanost Brčko distrikta BiH i Republike Hrvatske a u cilju uspostavljanja prekogranične suradnje, usmjerene na rješavanje zajedničkih izazova s kojima se mladi danas susreću, razmjenu ideja, perspektiva za razvoj u onoj mjeri i područjima koji mogu biti interesantni i korisni za obje strane, te uspostavljanju prijateljskih odnosa između Savjeta mladih Brčko distrikta BiH i županijskih Savjeta mladih Republike Hrvatske, između Savjeta mladih dogovorena je buduća suradnja.

Savjet mladih Brčko distrikta BiH definiran je Zakonom o mladima Brčko distrikta i predstavlja krovnu organizaciju omladinskih udruženja u Distriktu BiH, te  sudjeluje u kreiranju politika, programa i strategija za mlade u suradnji sa izvršnim i zakonodavnim tijelima. 

Nakon sastanka u zgradi Vlade i dogovora oko buduće suradnje, članove Savjeta iz Hrvatske s članicom Predsjedištva Vijeća mladih primio je dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta.

U veseloj atmosferi obišli su  grad Brčko te su nastavljeni razgovori o suradnji, zajedničkim aktivnostima  i međusobnim posjetima.