Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Drugi dan međunarodne konferencije o komunikacijama i inovacijama u javnom sektoru

Drugi dan međunarodne konferencije o komunikacijama i inovacijama u javnom sektoru

Nakon što je jučer održan prvi dan međunarodne konferencije FOCUS, o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama, danas je na rasporedu i drugi dan ovog jedinstvenog edukativnog programa.


Drugi dan konferencije započeo je predavanjem o medijskim evaluacijama, koje je održala Tihana Ela Kružić, voditeljica Odjela za analizu medija u agenciji za praćenje i analizu medija, Press Clipping, a potom su uslijedila i predavanja savjetnice u Uredu predsjednika Vlade RH, Vlatke Šelimber koja je predstavila važne činjenice u procesu digitalizacije javne uprave.


Istaknuti hrvatski komunikacijski stručnjak, Krešimir Macan u svojem se predavanju osvrnuo na definiranje strateških poruka odnosa s javnošću u javnoj upravi. Više od 70 komunikacijskih stručnjaka zaposlenih u javnom sektoru u nastavku današnjeg programa moći će sudjelovati u panel diskusiji o brendiranju destinacije.

Diskusiju će moderirati dr.sc. Katarina Miličević, znanstvenica iz Instituta za turizam te profesorica na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa koja obnaša dužnost predsjednice Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, a u raspravi će joj se pridružiti Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice i predsjednik Udruge općina RH, Božidar Antolec, predsjednik LAG-a Zrinska Gora Turopolje i voditelj turističkog ureda Lekenika te Peter Misja, gradonačelnik slovenske općine Podčetrtek.


Sudionici će imati prilike čuti i predavanja o međunarodnim primjerima iz prakse. Tako će ugledna bosansko-hercegovačka stručnjakinja za komunikaciju i rukovoditeljica Sektora za odnose s javnošću tamošnje Regulatorne agencije za komunikaciju, Amela Odobašić govoriti o kompetencijama komunikacijskih stručnjaka u javnoj upravi. Na konferenciji će biti riječi i o integriranoj komunikaciji i njezinim uspješnim praktičnim primjerima, koje će predstaviti prof.dr.sc. Nataša Krstić, iz Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije, dok će Urban Kramar, viši savjetnik za odnose s javnošću Općine Novo Mesto predstaviti primjer uspješne provedbe komunikacijskih procesa u ovoj slovenskoj općini.


Posljednja sesija u današnjem programu namijenjena je digitalizaciji. Nikola Ivančić iz zagrebačke tvrtke CodeVision govorit će o mogućnostima inovativnih pristupa za postizanje održivog razvoja dok će njegov kolega Josip Bukal, u suradnji s izvršnim direktorom Udruge slijepih Zagreb, Goranom Denisom Tomaškovićem govoriti o Direktivi EU o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija, koja stupa na snagu 23. rujna ove godine, a kojoj će se u narednom periodu morati prilagoditi sve javne tvrtke i institucije u RH.


Konferencija FOCUS održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice županija i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ova prva specijalizirana konferencija za zaposlene u javnom sektoru u JI Europi ima za cilj pozicionirati struku odnosa s javnošću te pružiti komunikacijskim stručnjacima priliku da podijele svoje znanje, iskustvo i ideje, a sve kako bi u konačnici javna uprava i javne tvrtke približile svoj rad građanima i ostvarile transparentnu komunikaciju s njima.


Upravo zbog toga, geslo ove međunarodne konferencije koja se održava po četvrti put, glasi Bliže ljudima.