Child

Edukativni kamp za djecu i odrasle

24.01.2024 06:02

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija te uz financijsku podršku Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH, pokrenuo je projekt „Utjecaj, ne ukras” za jačanje uloge djece i odraslih za aktivno sudjelovanje djece.

Svrha projekta je osigurati ostvarivanje dječjih prava u Hrvatskoj kroz zajedničko djelovanje djece i odraslih u školama i lokalnim zajednicama.

U sklopu projekta, organizira se prvi Edukativni kamp za djecu i odrasle u Tuheljskim Toplicama od 26. do 28. siječnja (Terme Tuhelj). Na kampu se očekuje oko 70 sudionika iz 20 lokalnih sredina: Bedekovčine, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Križevaca, Lovrana, Malog Lošinja, Nove Gradiške, Opatije, Poreča, Pregrade, Ravne Gore, Samobora, Svete Nedelje, Tuhelja, Varaždina, Vinkovaca, Virja i Zaboka.

Sudionici dolaze iz postojećih Dječjih foruma i Dječjih vijeća koja djeluju u lokalnim zajednicama s ciljem jačanja dječjeg sudjelovanja u odlukama zajednice. Tijekom Edukativnog kampa predstavnici Dječjih foruma i Dječjih vijeća predstavit će što djeca trebaju u svojim lokalnim zajednicama te će kroz igru i učenje razvijati projekte koji mogu odgovoriti na te potrebe.