Volimsvojuzupaniju

Izložba Volim svoju županiju otvorena u sklopu 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije

14.11.2023 12:00

U sklopu 25. Obrtičkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima otvorena je izložba fotografija "Volim svoju županiju".

Organizator foto natječaja bila je Hrvatska zajednica županija, a otvorenju su prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborski zastupnik Darko Sobota, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, tajnica Hrvatske zajednice županija Melita Pavlek, županijski pročelnici, autor pobjedničke fotografije iz naše Koprivničko-križevačke županije Mirko Hanžeković te ostali gosti.

Na foto natječaj „Volim svoju županiju“ bilo je prijavljeno gotovo tisuću fotografija autora iz svih hrvatskih županija, a po ocjeni stručnog žirija, pobjedničkom fotografijom proglašena je fotografija Mirka Hanžekovića naziva „Na kraju dana".

Predsjednica žirija i ove je godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su najbolje fotografije birali Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije.

Cilj natječaja, koji je pokrenut 2016. godine, bio je potaknuti ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Župan Koren je kazao kako je iznimno ponosan što autor pobjedničke fotografije dolazi iz naše županije te dodao:

Čestitam autoru Hanžekoviću koji se dugi niz godina bavi fotografijom i zabilježio je brojne posebnosti i prirodna bogatstva naše županije – ovo je veliko priznanje za njegov rad i želimo mu mnogo uspjeha u daljnjem bavljenju fotografijom. Hvala i drugim autorima na trudu, stručnom žiriju te svima koji su doprinijeli ovoj izložbi i promociji ljepota naših županija!“

Autor Mirko Hanžeković kazao je kako mu je čast što je upravo njegova fotografija odabrana kao pobjednička te je kazao kako je naša županije predivna i prepuna motiva za fotografiranje. Ovo će mu priznanje biti poticaj za daljnje stvaranje umjetničkih djela kroz fotografski objektiv.

Župan je Mirku Hanžekoviću uručio i vrijedan poklon – fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

Izložba je putovala po brojnim hrvatskim županijama, a na kraju će se cijeli postav donirati jednoj ustanovi, kao što se to činilo i prethodnih godina.

Izvor: https://kckzz.hr/hr/