Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • LIFE info webinar

LIFE info webinar

Ministarstvo zaštite okoliša i energetika, kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE Europske unije, u suradnji s Izvršnom agencijom za malo i srednje poduzetništvo – EASME te Monitoring tijelom za LIFE projekte i pružanje informacija o LIFE programu – NEEMO, organizira informativni webinar za program LIFE, koji će se održati u srijedu 3. lipnja od 10 do 12 sati. Cilj LIFE Info Webinara je predstaviti noviteti ovogodišnjeg LIFE natječaja 2020.

Registracija za sudjelovanje na LIFE Info Webinaru putem linka: https://register.gotowebinar.com/register/8079866057352125707

(U slučaju eventualnih poteškoća pri registraciji, molimo da se obratite na sljedeću mail adresu: LIFEinfoday@gopacom.euna engleskom jeziku)

Europska komisija je 1. travnja 2020. objavila LIFE natječaj za projektne prijedloge za 2020. godinu.  Na navedenim linkovima mogu se pronaći svi potrebni dokumenti i rokovi prijava projektnih prijedloga.

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime.
Cilj LIFE programa je doprinijeti uspješnoj implementaciji i razvoju EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime.

Programom LIFE Europska unija želi doprinijeti zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša i smanjiti utjecaj klimatskih promjena financiranjem inovativnih projekata koji doprinose prelasku na niskougljično i kružno gospodarstvo, učinkovito korištenje resursa te zaustavljanju i smanjenju gubitka bioraznolikosti  i očuvanju ekosustava.

Nacrt dnevnog reda LIFE Info Webinara nalazi se na nižem linku:
http://lifeprogramhrvatska.hr/wp-content/uploads/2020/05/Agenda-LIFE-Info-webinar-03062020.pdf

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail adresu: life@mzoe.hr.

Izvor: Udruga gradova: https://www.udruga-gradova.hr/dogadjanja/life-info-webinar/