Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održan online koordinacijski sastanak za Izbor najboljeg EU projekta

Održan online koordinacijski sastanak za Izbor najboljeg EU projekta

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Hanza Mediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr organizira natječaj za izbor najboljeg EU projekta u Hrvatskoj. Projekte prijavljuju županijske razvojne agencije, a u Izboru sudjeluju EU projekti provedeni i /ili završeni u 2018. i 2019. godini.

 

Organizatori Izbora najboljeg EU projekta održali su 29. svibnja 2020. godine online koordinacijski sastanak kako bi odgovorili na otvorena pitanja prijavitelja, koji do 10. lipnja mogu prijaviti projekte koji doprinose poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice. Online koordinacijski sastanak poslužio je i kao platforma razmjene ideja za mogući Izbor najboljeg EU projekta u 2021. godini, te su organizatori još jednom pozvali regionalne razvojne agencije da prijave što više dobrih projekata.

(Prijave za Izbor najboljeg EU projekta traju do 10. lipnja 2020. godine, a najbolji projekti birat će se u četiri kategorije: 1. Doprinos znanosti i inovacijama, 2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, 3. Doprinos prekograničnoj suradnji, i 4. Doprinos poduzetništvu, a dodjela nagrada održat će se početkom listopada 2020. godine na Danima europskih fondova i regionalnog razvoja.)

Obrazac za prijave i Pravila natječaja nalaze se na službenoj web stranici Jutarnjeg lista:

https://www.jutarnji.hr/Promo/prijavite-se-biramo-najuspjesnije-eu-projekte-u-hrvatskoj/10257790/amp