Danijel Marui

Održana 20. po redu dodjela nagrada izvrsnim učenicima

26.06.2024 12:24

Održana je 20. po redu dodjela nagrada "Oskar znanja" najboljim hrvatskim učenicima za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Više od 480 učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Oskarom znanja za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima.

Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih. Ovogodišnja dodjela održana je u prostorijama Zagrebačkog velesajma, a dodjelu su upriličili ministar Radovan Fuchs, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac, te predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

"Ova je nagrada priznanje za vrhunske rezultate, ali i poticaj za budućnost i primjer drugima," naglasio je ministar Fuchs u pozdravnom govoru. Nadalje, prof. Fuchs istaknuo je i napore Ministarstva u stvaranju što poticajnije okoline za učenje svih učenika i  nastavnika.

U uvodnom obraćanju župan Marušić je u ime Hrvatske zajednice županija čestitao svim dobitnicima Oskara znanja: "Uz čestitke učenicima, posebne čestitke upućujem učiteljima, mentorima, ali i roditeljima svih nagrađenih učenika. Koristim priliku da čestitam 150. obljetnicu djelovanja Agencije za odgoj i obrazovanje. Hvala vam što potičete izvrsnost, a vama učenicima hvala što nas činite ponosnima."

"Vi ste onaj mali slap iz pjesme Dobriše Cesarića, vi ste naš stup za nove buduće generacije koje ćemo i dalje podupirati u razvoju. Vjerujemo u vas i zapamtite, u onom trenutku kada ne budete dobili nagradu za svoj rad, ako niste te godine bili iznimno dobri, ne posustajte, radite dalje, tražite potporu, učitelja mentora i svih u vašoj sredini u odgojno-obrazovnom sustavu," rekla je Daria Kurtić, v.d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Popis svih dobitnika nagrade Oskar znanja 2024. u školskoj godini 2023/2024. i natjecanja na kojima su sudjelovali i pobijedili možete pronaći na linku