Multigeneracijsko1

Održana edukacija na temu multigeneracijskog upravljanja

15.11.2023 13:49

Kako različitosti i „generacijski jaz“ pretvoriti u prednosti i time osigurati dugoročan uspjeh? Kako rukovoditelji mogu postići da međugeneracijske razlike postanu izvor bogatstva i snaga organizacije?

Odgovore na pitanja dobili su sudionici edukacije pod nazivom Multigeneracijsko upravljanje. Radionica je održana u Zagrebu, 14. studenog, a vodila ju je Svjetlana Andričević, poslovna savjetnica i certificirana trenerica poslovnih edukacija. Vlasnica EBEA Croatia, tvrtke za poslovno savjetovanje, coaching i poslovne treninge s temama leadershipa, upravljanja ljudskim resursima, te soft skills vještinama.

Motivacija za edukaciju je činjenica da su danas na tržištu rada po prvi puta na radnom mjestu i do četiri različite generacije: baby boomeri, generacija x, generacija y i generacija z.

Iz tog je razloga izuzetno važno u kontekstu upravljanja ljudskim resursima analizirati karakteristike različitih generacija kako bi se među njima učinkovito mogla razvijati komunikacija i motivacija što sve pridonosi kvalitetnijim međuljudskim odnosima, zadovoljstvu zaposlenika, a posredno i većoj produktivnosti. Upravo je i to bio cilj radionice – pametnim upravljanjem različitosti među generacijama te korištenjem međugeneracijske suradnje doći do uspješne strategije za produktivan i učinkovit "suživot" svih generacija u radnom okruženju.