Promet

Održana još jedna u nizu edukacija na temu javnog prijevoza

21.05.2024 13:45

U ožujku je održana edukacija na temu suvremenih sustava javnog prijevoza za županije i gradove u Hrvatskoj.

Nakon održane edukacije o suvremenim sustavima javnog prijevoza za županije i gradove, sudionici su iskazali interes za temom ugovaranja usluge javnog prijevoza stoga je 21. svibnja u prostorima Hrvatske zajednice županije predavač Ante Klečina detaljnije govorio  o ugovorima o javnoj usluzi u javnom prijevozu: strateške podloge, ugovaranje, postupci ugovaranja, prilozi ugovora o javnim uslugama.

Na prvoj edukaciji bilo je riječi o ekonomskim i socijalnim prednostima sustava javnog prijevoza, karakteristikama kvalitetne mreže javnog prijevoza putnika, načelima upravljanja i ugovaranja javnog prijevoza dok je edukacija na temu ugovora orijentirana na pozadinu nastanka javne usluge i posebnih zakona vezano za istu. Fokus je bio na potencijalne uvjete natječaja za izbor prijevoznika za javnu uslugu, te na svaki pojedinačni prilog ugovora o javnim uslugama.

Na predavanju gospodina Ante Klečina, nekadašnjeg dugogodišnjeg voditelja Radne skupine za promet Hrvatske zajednice županija sudjelovalo je više od 20 županijskih djelatnika.