Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana online sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske

Održana online sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske

Predstavnici Savjeta mladih sudjelovali su na online sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH koja se 26. travnja 2020. održala na online platformi.

Koordinacija županijskih savjeta mladih okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba. Osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. Predsjedavanje Koordinacijom rotacijski se izmjenjuje svakih 6 mjeseci, a uz predsjedavajuću županiju, glavna tijela Koordinacije čine Glavni tajnik i Međunarodni tajnik koji se imenuju na jednogodišnji mandat te Tajnik za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija koji se imenuje na dvogodišnji mandat.

Zbog nemogućnosti da se sjednica održi redovnim putem članovi savjeta mladih, slijedeći upute i mjere, održali su sjednicu putem online platforme. U prvom dijelu sjednice Glavni tajnik Lovro Lukavečki i Tajnik za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija Željko Jurković izvijestili su prisutne o dosad provedenim aktivnostima. Nakon toga, svi predstavnici županijskih savjeta mladih predstavili su trenutnu situaciju u svojim županijama, mjere koje je njihova županija poduzela i mjere za mlade koje su kao savjet mladih predložili u ovoj krizi. U konačnici, prisutni su raspravljali o potencijalnim mjerama koje županije mogu učiniti za mlade u ovim trenutcima i donijeli generalne preporuke za sve županije.

Hrvatska zajednica županija surađuje s Koordinacijom županijskih savjeta mladih te u nastavku donosimo njihove preporuke.