Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana radionica „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“
  • Održana radionica „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“
  • Održana radionica „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“
  • Održana radionica „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“

Održana radionica „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“

Hrvatska zajednica županija organizirala je radionicu „Kako napraviti online sastanak efikasnim i zanimljivim“ u četvrtak, 19. studenog 2020. s početkom u 10 sati. Interaktivnu radionicu održala je Mirna Šmidt, trenerica pozitivne psihologije, interpersonalnih vještina i trenerskih vještina.

Dugi sati i dani u virtualnom svijetu svakoga mogu demotivirati - gdje je nestao osobni kontakt, što se dogodilo sa aktivnim sudjelovanjem, i zašto smo odjednom svi tako umorni?

Radionica je istražila na koje se načine može vratiti zanimljivost i efikasnost sastancima - čak i kad su online. Voditeljica radionice, Mirna Šmidt, izdvojila je pet glavnih izazova virtualnih sastanaka – interakcija, tišina, tehnologija, razina energije i povjerenje, te dala četiri odgovora na navedene probleme: 1. Postavljanje temelja, 2. Motivacija i fokus na cilj, 3. Upravljanje pažnjom i energijom i 4. Planirani proces facilitacije.

Kroz cijelu radionicu bilo je riječi i o praktičnim savjetima (tips & tricks) kako napraviti online sastanke zanimljivijima i interaktivnijima, te je zaključeno kako u online sastancima nekad dobro dođe više sažetaka, ponavljanja i povezivanja, a najvažnije je biti eksplicitan, motivirati kroz „zašto“ i češće ponovno uključivati sudionike.

 

O trenerici:

Mirna Šmidt je trenerica pozitivne psihologije, interpersonalnih vještina i trenerskih vještina. Desetogodišnju karijeru u globalnom timu jedne od najutjecajnijih svjetskih korporacija u industriji informacijskih tehnologija je provela na uglavnom na “virtualnim” pozicijama, kroz što je razvila vještine, ali i ljubav prema kvalitetnim virtulanim sastancima i treninzima. Prva je osoba u regiji i jedna od prvih u Europi sa diplomom poslijediplomskog studija iz primijenjene pozitivne psihologije na sveučilištu Anglia Ruskin, Cambridge. Kao trener sa više od 10 godina trenerskog iskustva živjela je u tri zemlje i održala edukacije u preko 20 zemalja.