Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana radionica „Upravljanje projektima“
  • Održana radionica „Upravljanje projektima“

Održana radionica „Upravljanje projektima“

U organizaciji Državne škole za javnu upravu uz podršku Hrvatske zajednice županija i regionalnih koordinatora za programe stručnog usavršavanja održana je prva u nizu online edukacija na temu upravljanja projektima za lokalne i regionalne službenike

Radionica je prilagođena specifičnim potrebama službenika u tijelima lokalne i područne (regionalne) samouprave te su je u prvom terminu održavanja pohađali službenici iz osam županija. Temeljem svog bogatog iskustva i ekspertize u ovom području trenerica Karolina Horvatinčić upoznala je polaznike s osnovama projektnog rada, projektnom terminologijom te ključnim konceptima upravljanja projektom i koracima izrade projektnog plana. Kroz praktičan rad polaznici su usvojili alate i vještine za iniciranje i planiranje projekta koji uključuju definiranje ciljeva, razradu aktivnosti, izradu vremenskog i financijskog plana te podjelu odgovornosti na projektu.

Provedba ove radionice nastavak je uspješne suradnje Državne škole za javnu upravu i Hrvatske zajednice županija započete 2018. godine potpisivanjem Sporazuma o suradnji i kontinuiranim planiranjem zajedničkih aktivnosti i edukacija s ciljem jačanja kapaciteta javne uprave u skladu s najboljim EU praksama i načelima dobrog upravljanja.

Sljedeća online radionica „Upravljanje projektima“ održat će se 13. i 14. travnja 2021. od 12:30 do 16:30, a prijave za nekoliko slobodnih mjesta još uvijek su otvorene putem Google obrasca na poveznici https://forms.gle/eqgHxU6ins3KByKx5.

Državna škola za javnu upravu uskoro će objaviti i termine održavanja sljedeće edukacije u ovom tematskom ciklusu pod nazivom „ESIF pozivi i projekti“.