Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Online predstavljanje škola: Projekt u suradnji s portalom srednja.hr koji će olakšati odabir tisućama učenika – Predstavite svoju školu!

Online predstavljanje škola: Projekt u suradnji s portalom srednja.hr koji će olakšati odabir tisućama učenika – Predstavite svoju školu!

Hrvatska zajednica županija u suradnji s portalom srednja.hr provodi projekt Online predstavljanje škola, novi sustav u kojem su na jednom mjestu sve informacije o školama. Cilj projekta je približiti škole mladima koji ih žele upisati, olakšati im odabir i ponuditi školama novi kanal komunikacije prema mladima i njihovim roditeljima.

Online predstavljanje škole može se vidjeti na primjeru Gimnazije Pula. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Primjer Gimnazije Pula: https://www.srednja.hr/skole/gimnazija-pula/

Projekt Online predstavljanje škola na portalu srednja.hr povezan je s projektom Kalkulator bodova za srednje škole, te se tako na profilu svake srednje škole mogu izračunati bodovi potrebni za upis te škole. Kalkulator računa bodove na temelju ocjena iz osnovne škole, i pokazuje koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

Kalkulator bodova: https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/

Online predstavljanje škola: https://www.srednja.hr/skole/

Škole koje se žele priključiti projektu predstavljanja mogu poslati ispunjen obrazac na skole@srednja.hr. Obrazac je dostupan na poveznici:

https://www.srednja.hr/app/uploads/2020/04/obrazac_online-predstavljanje-%C5%A1kola_srednjahr.docx