Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Oskar znanja 2021.

Oskar znanja 2021.

Druga online dodjela nagrada Oskar znanja, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znaju, glazbi i plesu, održana je u petak 24. rujna 2021. godine.

U emisiji Oskar znanja 2021. gostovali su brojni oskarovci, najbolji mladi fizičari, povjesničari, debatanti, likovnjaci, plesači i glazbenici. Kroz njihove zanimljive i uspješne priče pokazali smo kako rade, uče i stvaraju izvrsni hrvatski učenici, kako im pomažu mentori, obitelji, škola i obrazovni sustav te što im pobjeda na državnim i međunarodnim natjecanjima znači za nastavak obrazovanja i karijere.

U studiju je u ime ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa gostovao državni tajnik Tomislav Paljak i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Hrvatska zajednica županija i ove je godine partnerski podržala dodjelu Oskara znanja, a učenicima i mentorima se obratio potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren: 

Županije su osnivači većine osnovnih i srednjih škola. Kao takve, uz brigu o materijalnim stvarima, one financiraju i izgradnju novih škola, prijevoz učenika i dio izvannastavnih aktivnosti. Zato smo, kao Hrvatska zajednica županija, ponovno odlučili podržati Oskar znanja. Djeca su naša budućnost – sve što uložimo u njih uložili smo u bolje i sretnije sutra.Danas imamo priliku izvrsnim učenicima pokazati da cijenimo njihove uspjehe i napore koje ulažu u to da budu najbolji. Izvrsnost treba poticati, a dodjela Oskara znanja je izniman način da to i učinimo. Od srca čestitam svim našim talentiranim učenicima i želim im zahvaliti jer postavljaju dobar primjer za buduće naraštaje.

Oskar znanja nije samo nagrada, poručila je u poruci svim ovogodišnjim dobitnicima dr. sc. Dubravka Brezak Stamać. Posebna emisija Oskar znanja 2021. Agencija za odgoj i obrazovanje pripremila je u suradnji s produkcijskom kućom Izvan fokusa i kreativnom agencijom Vrisak studio, a možete ju pogledati na poveznici: