Istockphoto 1497616582 612x612

Otvoren Javni poziv za dodjelu nagrade "Emil Paravina"

15.11.2023 13:50

Otvoren je Javni poziv za dodjelu nagrade „Emil Paravina“ za postignuća djece na području aktivne dječje participacije i dječjih prava.

Riječ je o prvoj godišnjoj nagradi za prava djeteta i aktivno dječje sudjelovanje, a posebnost ove nagrade je što se dodjeljuje osnovnoškolskoj djeci. Nagradu je pokrenuo Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske 2021. godine u čast dr.sc. Emila Paravine, pedagoga, humanista, promicatelja dječjih prava i dugogodišnjeg tajnika Saveza DND, čiji je rad utjecao na dobrobit života tisuća generacija djece i roditelja.

Ove godine Nagrada „Emil Paravina“ se dodjeljuje u okviru projekta „Utjecaj, a ne ukras“ („Influence, not just a decoration“) sufinanciranog iz CERV programa Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, te uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru izravne dodjele sredstava za provedbu posebnog cilja Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Jedan od partnera na projektu „Utjecaj, a ne ukras“ je Hrvatska zajednica županija.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2023. godine.