Rs Pravna Pitanja

Predstavljanje prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

22.12.2023 06:15

Nakon predstavljanja prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske u Splitsko-dalmatinskoj, Virovitičko-podravskoj, Krapinsko-zagorskoj, te na sastanku Vlade Republike Hrvatske sa županima, prijedlog predmetnog Zakona prezentiran je i članovima Radne skupine za pravna pitanja te županijskim službenicima koji će biti zaduženi za provedbu samog Zakona.

Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske predstavile su ispred resornog ministarstva: Sanja Bošnjak, državna tajnica Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ivana Pintar, ravnateljica Uprave za upravljanje i raspolaganje nekretninama, te Maja Miličić, voditeljica Službe za strateško planiranje.

Definiran je hodogram aktivnosti provedbe Zakona o upravljanju državnom imovinom, prvenstveno preuzimanje predmeta, uvođenje digitalne arhive.

Obzirom na kompleksnost pitanja državne imovine, suradnja između Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, te županija odnosno Grada Zagreba,  intenzivirat će se u idućem razdoblju.