Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Predstavljen projekt "Re-kreiraj posao i život za muškarce i žene"

Predstavljen projekt "Re-kreiraj posao i život za muškarce i žene"

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatska zajednica županija i Spona Code održali su 17. srpnja online konferenciju, pod pokroviteljstvom Jutarnjeg lista, na kojoj su javno predstavili EU sufinancirani projekt "Re-kreiraj posao i život za muškarce i žene".

Svrha projekta je podizanje razine svijesti o problemima s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji te razvoj fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života i ravnopravnost pri zaposlenju i na radnom mjestu. Kroz projekt će se provesti edukacija zaposlenih, poslodavaca i predstavnika lokalne i regionalne samouprave u cilju unapređenja poslovnih obrazaca.

- Namjera je direktive o ravnoteži između privatnog i poslovnog života osigurati provedbu načela ravnopravnosti između žena i muškaraca, s obzirom na njihove mogućnosti na tržištu rada i postupanje prema njima na radnome mjestu, rekla je Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija, naglasio je: "Promjene kreću upravo iz lokalne zajednice i smatram da je vrlo važno osvijestiti da ravnopravnost možemo postići jedino aktivacijom i muškaraca i žena."

U sklopu projekta provest će se županijsko i nacionalno istraživanje u cilju poboljšanja položaja zaposlenih majki i osnaživanja ravnopravnosti u privatnom i poslovnom životu.