Snimka Zaslona 2024 03 14 072726

Pridruži se Wings for Life World Run treningu u Virovitici s Robertom Radojkovićem!

14.03.2024 07:33

Hrvatska zajednica županija po prvi puta ima svoj tim na svjetski poznatoj utrci Wings for Life World Run.

Trostruki Wings for Life World Run pobjednik Robert Radojković vodit će 15. ožujka u 16 sati trkački trening u Virovitici, u organizaciji Virovitičko-podravske županije i Hrvatske zajednice županija.

Wings for Life World Run iz godine u godinu u svijetu okuplja stotine tisuća zaljubljenika u kretanje, željnih trčati za one koji ne mogu, s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Ova važna humanitarna utrka posebno je popularna u Hrvatskoj, gdje uvijek imamo sjajnu atmosferu u Zadru, a trči se putem aplikacije i na brojnim drugim lokacijama diljem zemlje.

Start utrke ove je godine 5. svibnja točno u 13 sati, a ozbiljni Wings for Life World Run treninzi već su počeli. Jedan takav održat će se u petak 15. ožujka na atletskoj stazi u Virovitici, u organizaciji Virovitičko-podravske županije i Hrvatske zajednice županija.

U središtu ovog lijepog događanja nalazi se Wings for Life World Run tim Hrvatske zajednice županija. Tim se zove "Volim svoju županiju" te promovira posebnosti hrvatskih županija, ali i zdravi stil života. Njegov kapetan je virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji naglašava važnost kretanja za hrvatske građane:

"Jedan od motiva jest svakako činjenica da smo prema posljednjim podacima Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo službeno najdeblja nacija u Europi. Znamo da je redovita tjelesna aktivnost važan faktor u prevenciji prekomjerne tjelesne mase, ali i poboljšanju zdravlja općenito. Na nama je da mlade, ali i odrasle potaknemo da budu tjelesno aktivniji, a samim time i zdraviji. Ne treba zanemariti činjenicu da se radi o utrci humanitarnog karaktera što svakako predstavlja motiv više."

Trening će u Virovitici voditi Robert Radojković, trostruki Wings for Life World Run pobjednik. Cijenjeni istarski ultramaratonac može se u karijeri pohvaliti istrčanim distancama od stotinu kilometara. U 2024. godini pokušat će još jednom u Zadru ostvariti pobjedu, u svojoj omiljenoj utrci u kojoj trči za one koji to ne mogu.

"ŽELIM U ZADRU TRČATI IZ LJUBAVI, IZ GUŠTA, IZ EMOCIJE. A AKO MI SE NAKON UTRKE JAVI VOLJA NAPRAVITI NEKI VELIKI REZULTAT, VIDJET ĆEMO ŠTO ĆE BITI DALJE!"

Trening je namijenjen svim tipovima trkača, od onih vrhunskih do amatera i rekreativaca koji se bave džogingom prije svega zbog zdravlja.

Tako će Radojković u Virovitici okupiti trkačke entuzijaste i otvoriti sezonu treninga, nešto manje od dva mjeseca prije starta ove humanitarne utrke. Stopostotna vrijednost Wings for Life World Run startnina i donacija namijenjena za klinička istraživanja ozljeda leđne moždine.

Zadarska utrka uskoro je rasprodana, a prijaviti se možete OVDJE. Trening u Virovitici besplatan je i otvoren za sve.