Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Radionica: Ugovori u javnoj usluzi u javnom prijevozu putnika

Radionica: Ugovori u javnoj usluzi u javnom prijevozu putnika

Pozivamo sve zainteresirane službenike i dužnosnike, djelatnike županija, da se odazovu na radionicu koja se bavi temom razvoja sustava javnog prijevoza putnika te pripremom i uspostavom prometovanja na temelju Ugovora o javnoj usluzi. 

Novi način ugovaranja i praćenja provedbe sustava javnog prijevoza donosi velike mogućnosti razvoja, donosi mogućnost da županije same dizajniraju sustave javnog prijevoza prema potrebama građana te da njime upravljaju i da ga kontroliraju. 

Cilj radionice je da se kroz teorijska znanja te praktične primjere vezane uz važnost, kvalitetu, upravljanje i razvoj sustava javnog prijevoza, sudionicima približi značaj javnog prijevoza za društvo i ekonomiju. Nakon toga moguće je detaljno i s puno boljim razumijevanjem sudionicima na završnoj radionici približiti najvažnije dijelove, odnosno priloge Ugovora o javnoj usluzi, poput mreže linija, strukture troškova, tarifa, marketinga i sl.  

Kako bi omogućili da svi zainteresirani mogu fizički sudjelovati na radionici, uz poštivanje svih epidemioloških propisa, organizirali smo dvije grupe: jedna će se održati 23. lipnja, a druga 30. lipnja. Bez obzira na koju se grupu prijavili, pozivam da se priključite uvodnom sastanku putem Zooma koji će se održati 17. lipnja u 11 sati.  

  • 1. dio radionice: WEBINAR 17.lipnja u 11 sati na linku: https://us02web.zoom.us/j/87653193561
  • 2. dio radionice: možete izabrati jednu od dvije grupe: 23. lipnja ili 30. lipnja 2020. od 10 do 16 sati u prostorima Hrvatske zajednice županija (Savska cesta 41, 16.kat)

Program radionice nalazi se ispod teksta.