Slika 4

Sjednica Radne skupine za civilnu zaštitu, vatrogastvo i prevenciju požara

04.06.2024 15:00

Sjednica Radne skupine za civilnu zaštitu, vatrogastvo i prevenciju požara Hrvatske zajednice županija održana je 4. lipnja u prostorijama Javne ustanove „Vatrogasni centar za edukaciju i tehnološki razvoj Split“ u Vučevici.

Glavna tema održane sjednice bila je priprema i provedba protupožarne sezone 2024. i s tim povezana Odluka o mjerama zaštite od požara na otvorenom mjestu. Razgovaralo se o o izradi postupovnika o postupcima mjera zaštite od požara koji izrađuje Radna skupina za izradu Prijedloga Postupovnika o postupcima mjera zaštite od požara pri Ministarstvu poljoprivrede, a ispred Hrvatske zajednice županija u eksternu radnu skupinu imenovan je voditelj resorne radne skupine, Damir Gabrić koji je okupljene članove izvijestio o napretku izrade postupovnika.

Na sjednici su osim članova radne skupine sudjelovali i gosti, a na dnevnom redu bilo je pitanje Vatrogasne mreže i financiranja iste.

Nakon formalnog dijela sjednice uslijedilo je razgledavanje Vatrogasnog centra za edukaciju i tehnološki razvoj Split. Predstavnici Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije te Vatrogasnog centra za edukaciju i tehnološki razvoj Split upoznali su prisutne s radom Centra te aktivnostima koji se u njemu obavljaju.

Također, prikazano je funkcioniranje uređaja i aparata ugrađenih u požarnu kuću i vanjski poligon, a prisutnima su predstavljene i buduće planirane faze projekta.