Rs F

Splitsko-dalmatinska županija domaćin sjednice Radne skupine za financije i proračun

25.03.2024 07:48

Hrvatska zajednica županija ostvaruje dobru suradnju s ministarstvima, a jedna od najuspješnijih jest suradnja Radne skupine za financije i proračun s Ministarstvom financija.

U Splitu je održana još jedna sjednica radne skupine na kojoj je osim članova sudjelovala i Danijela Stepić, glavna državna rizničarka. Razgovaralo se o brojnim otvorenim pitanjima, a posebice onima vezanim uz primjenu Uredbe o postupku davanja iskaza o procjeni fiskalnog učinka, kao i o primjeni novog Pravilnika o proračunskom računovodstvu i Računskom planu.

U primjeni Uredbe o načinu ocjene i postupku odobravanja investicijskih projekata postoje određeni izazovi, što je također bila jedna od tema na sjednici radne skupine.

Pravilnik o načinu i uvjetima otvaranja računa za provedbu specifičnih transakcija proračuna i proračunskih korisnika donesen je krajem listopada prošle godine. Postoji nekoliko otvorenih pitanja zbog čega je primjena Pravilnika bila jedna od točki dnevnog reda, a svrha sudjelovanja glavne državne rizničarke na sjednici Radne skupine za financije i proračun upravo je rasprava o eventualnim pitanjima i nedoumicama koje se tiču obveza i nadležnosti županijskih upravnih odjela za financije.