Whatsapp Image 2024 01 27 At 1042 56

Splitsko-dalmatinska županija: Ministar Bačić predao na postupanje 562 predmeta

29.01.2024 06:28

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u subotu je županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu predao ukupno 562 predmeta na raspolaganje i postupanje, a radi se o zemljištima, zgradama i poslovnim prostorima.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u subotu je županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu predao ukupno 562 predmeta na raspolaganje i postupanje, a radi se o zemljištima, zgradama i poslovnim prostorima. "To je ozbiljan posao i ja sam uvjeren da će ova županija pokazati ritam i da će puno brže te predmete rješavati. Nadam se da će županija opravdati ukazano povjerenje u korist županije, gradova ali i naših sugrađana jer se najprije radi o njim,a bilo da je riječ o njihovim pojedinačnim zahtjevima ili zahtjevima poduzetnika za raspolaganje ovom imovinom", izjavio je nakon primopredaje ministar Bačić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban zahvalio je ministru što je Splitsko-dalmatinska županija prva kojoj su dodijeljeni ovi predmeti, navodeći kako je to decentralizacija. "Hvala potpredsjedniku na inicijativi i na projektu i veliko hvala na tome što ste nam omogućili da u ovako bitnoj stvari budemo prvi! Jednostavnom matematičkom formulom, ako je 20 županija i Grad Zagreb, u jednom trenutku rješavajući jedan predmet bit će riješen 21 predmet. Upravo toliko će vremenski bit ubrzano rješavanje ovih predmeta ako lokalne zajednice budu radile proaktivno", zaključio je Boban.