Wflr Virovitica

U Virovitici održan trening za nadolazeću Wings for Life World Run utrku

18.03.2024 06:59

Wings for Life World Run posebna je utrka u kojoj trčimo za one koji ne mogu, s ciljem učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Dašak Wings for Life World Run atmosfere u petak, 15. ožujka, osjetila je Virovitica, u kojoj je održan otvoreni trening povodom početka priprema za ovaj svima poznati humanitarno-trkački spektakl.

Više od 50 zaljubljenika u kretanje okupilo se na virovitičkoj atletskoj stazi, na događanju u organizaciji Hrvatske zajednice županija. Većina okupljenih bili su članovi Wings for Life World Run tima "Volim svoju županiju", stvorenog u 2024. godini s ciljem promicanja važnosti fizičke aktivnosti.

Na čelu tima nalazi se kapetan Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije koji je i sam zaljubljenik u trčanje te uvijek naglašava koliko je važno redovitim kretanjem raditi na vlastitom zdravlju.

"Okupili smo se u Virovitici kako bismo krenuli s pripremama za Wings for Life World Run, ali i kako bismo podigli svijest o važnosti sporta. Među nama su rekreativci, ali i maratonci. Sport osim što je dobar za zdravlje, ujedno je i način druženja, a uspomene stvorene na utrkama često ostaju u dugom sjećanju. "

Trening je vodio trostruki Wings for Life World Run pobjednik Robert Radojković. Cijenjeni istarski ultramaratonac podijelio je okupljene entuzijaste u tri skupine i zatim im demonstrirao poseban intervalni trening koji će im svakako pomoći kao priprema za utrku.

"Radili smo trening s izmjeničnim intervalima, radili smo kružni trening i lovili druge grupe što je pokazuje kako to ide na utrkama i kako je loviti druge trkače, ali i pobjedu."

Na atletskoj stazi su se okupili trkači i trkačice iz Virovitičko-podravske te susjednih županija. Istaknuli su da smatraju Wings for Life World Run posebnom utrkom zbog pozitivne energije i atmosfere zajedništva koja tog dana vlada od starta do cilja.

Ovaj trening bio je odlična uvertira za Wings for Life World Run utrku u Zadru koja će započeti 5. svibnja točno u 13 sati po hrvatskom vremenu. Trčat će se u isto vrijeme na šest kontinenata, s više od stotinu tisuća uključenih sudionika, a stopostotan iznos startnina i donacija namijenjen je kliničkim istraživanjima ozljeda leđne moždine.

Iako je tek ožujak, mjesta na startu zadarske utrke već su gotovo rasprodana. To znači će 8000 natjecatelja i natjecateljica velikog srca i u 2024. godini poslati iz Zadra prekrasnu razglednicu Hrvatske u cijeli svijet, čineći pritom važnu stvar za one koji ne mogu trčati.

Izvor: Red Bull Content Pool