Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Virovitičko-podravska županija: Veliki interes za županijske poljoprivredne potpore male vrijednosti

Virovitičko-podravska županija: Veliki interes za županijske poljoprivredne potpore male vrijednosti

U ponedjeljak, 22. lipnja, u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu zbrajale su se prijave pristigle na Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu.

– Nikada do sada nismo imali ovakav interes, iako smo sredstva sa 500.000,00 kn, povećali dvostruko, na milijun kuna, prema ovome što sada vidimo, natječaj je već završio jer imamo zaprimljenih prijava koje su i iznad tog iznosa. Još čekamo prijave koje nam stižu poštom, a voljeli bi da smo imali više sredstava kako bi pomogli našim poljoprivrednima… Ovo je natječaj ne kojem poljoprivrednici od Županije mogu dobiti do 10.000,00 bespovratnih kuna, a mladi poljoprivrednici do 15.000,00 kn, a mi od 17. lipnja, imamo više od 100 zaprimljenih prijava – kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

Ova županijska potpora omogućuje poljoprivrednicima koji se ne mogu javiti na velike natječaje ruralnog razvoja dobiti bespovratnu pomoć Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)