Wellbeing

Wellbeing radionica: smisao i svrha

04.06.2024 14:55

Radionicu na temu Wellbeing-a vodila je Ivana Conjar, poslovni psiholog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju MBA programa te programa cjeloživotnog obrazovanja za lidere, a ista je održana u Zagrebu, 4. lipnja.

Užurbana svakodnevica, stresan i dinamičan način života mogu ozbiljno ugroziti zdravlje. Stručnih edukacija je na pretek te velik broj ljudi ima priliku dodatno se obrazovati tijekom svog radnog iskustva. Upravo zato, edukacije na temu osobnog razvoja pokazale su se izuzetno korisnima, a županijski djelatnici su visoko motivirani za sudjelovanje na radionicama koje se bave upravljanjem stresnim situacijama, emocijama i slično.

Sudionici Wellbeing radionice su kroz interaktivne vježbe naučili jasno razlikovati svrhu, cilj i smisao. Budući da je većina sudionika zaposlena na rukovodećim pozicijama, jedan od fokusa radionice bio je na pitanju ulažu li svoju energiju i svoje vrijeme u prave stvari – kako u poslovnoj tako i u privatnoj sferi života. Bilo je riječi i o bolesti današnjice – tzv. burnout sindromu, kako se nositi sa svakodnevnim izlaganjem stresu, ali i kako postaviti granice i zašto je postavljanje granica ključno za osobni razvitak pojedinca.