Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Zagorje želi postati lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj
  • Zagorje želi postati lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Zagorje želi postati lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Većina nas je barem čula za Krapinske i Stubičke toplice, koje su česta destinacija svih onih kojima je potreban oporavak i terapija nakon operacije. Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, koje su sastavni dio tih toplica, ukupno vrijede gotovo 400 milijuna kuna, a u planu je njihova obnova i dogradnja.


Bolnica u Krapinskim Toplicama za 200 milijuna kuna dobit će novih 77 soba i tri apartmana te wellness u hidroterapiju, ali i znanstveno - nastavni centar, podzemnu garažu, poliklinku i rehabilitaciju. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, s druge strane, uskoro će se moći pohvaliti s četiri vanjska bazena, hotelom sa četiri zvjezdice, restoranom, kafićem i terasom, a za to će izdvojiti preko 150 milijuna kuna. Obnova i dogradnja ovih rehabilitacijskih centara zapravo su dio strategije razvoja zdravstvenog turizma u Krapinsko – zagorskoj županiji koja želi biti lider te vrste turizma u Hrvatskoj.
 

Više o Krapinsko-zagorskoj županiji pročitajte na poveznici: https://www.jutarnji.hr/native/buducnost-hrvatske/krapinsko-zagorska/9260954/