Slider Image

Osječko-baranjska županija

Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije je prioritetno pitanje u proizvodnji hrane

06.06.2024 00:00
Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije je prioritetno pitanje u proizvodnji hrane
U organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek danas (6. lipnja 2024. godine) počeo je 4. Međunarodni znanstveno-stručni skup Food Industry By-Products. Cilj skupa - na komu se okupilo više od 100 znanstvenika, stručnjaka i studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Norveške, Poljske i Srbije - je promoviranje kružnog gospodarstva u proizvodnji i preradi hrane te prezentacija mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije u različitim područjima ljudske djelatnosti. Uz organizatore i sudionike, svečanom otvaranju nazočili su obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, prorektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. art. Robert Raponja, dekan PTFOS-a prof. dr. sc. Jurislav Babić i drugi…
Vidi izvornu objavu