Slider Image

Bjelovarsko-bilogorska županija

IZGRADNJOM DJEČJEG IGRALIŠTA VRIJEDNOG VIŠE OD 120 TISUĆA EURA ZAPOČELA REVITALIZACIJA ŠRC KUKAVICA KAO VAŽNOG DIJELA KUC-a „MATO LOVRAK“

16.11.2023 12:00

Bjelovarsko-bilogorska županija planira ozbiljna ulaganja u Športsko-rekreacijski centar u Kukavici kao važnom dijelu Kulturnog centra „Mato Lovrak“, a prvi korak u ostvarenju toga plana je uređenje dječjeg igrališta. Tek započete radove obišao je župan Marko Marušić i tom prigodom otkrio što će se sve raditi u Kukavici.

-Drago mi je da su nakon dugo, dugo godina počeli radovi na našoj Kukavici. Jučer su započeli radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta ukupne vrijednosti nešto više od 120 tisuća eura od čega 35 tisuća eura očekujemo od Ministarstva regionalnog razvoja, dok ćemo ostatak financirati mi, dakle Bjelovarsko-bilogorska županija. Ovo je početak svega onoga što mi želimo ovdje na Kukavici napraviti, a to je restoran, smještajne kapacitete, bungalove i jednu polivalentnu dvoranu kako bismo ovaj prostor koji je Bogom dan napravili tako da bude na korist našim građanima. Ovo je jedna priča koja će dati veću težinu našem Kulturnom centru „Mato Lovrak“, a samim time će i poboljšati i turističku ponudu naše županije – istaknuo je župan dodajući da je plan da se radi po fazama ovisno o izvorima financiranja.

-U najavi za iduću godinu su natječaji na koje se planiramo javiti i zato sada radimo na pripremi dokumentacije kako bismo bili spremni za prijavu. Ovo mjesto ne zaslužuje biti u ovako derutnom stanju i zato ovo i radimo. Krećemo s ovim igralištem, a naš cilj je da imamo jedan pravi kompleks od restorana do smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja kako bismo bili prepoznatljivi i kako bismo imali što bolju ponudu za naše posjetitelje – zaključio je župan Marušić.


Vidi izvornu objavu