Slider Image

Zagrebačka županija

Okusite tradiciju zagrebačkog kraja!

15.11.2023 11:46

Copanjek, knedle od jabuka, goveđa juha, krpice sa zeljem… samo su mali dio jelovnika restorana s područja Zagrebačke županije nositelja standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja u kojima se od 17. studenoga do 2. prosinca ove godine održavaju nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije.

Tako će ljubitelji dobre hrane moći uživati u jelima spravljenim od lokalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda.

U navedenom razdoblju moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja u sljedećim objektima: Babriga Bistro & Catering (Velika Gorica), Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko),  Krčma Gabreku 1929 Samobor (Samobor), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Mon Ami (Velika Gorica), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski Turizam "Stara Preša" (Šenkovec), Izletište Suhina (Bestovje) i Vina Kos - Jurišić (Donja Zelina).

Jelovnik svakog restorana koji sudjeluje u manifestaciji možete vidjeti ovdje.

Inače, nacionalne Dane Okusa hrvatske tradicije zajednički organizira 12 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a u projekt je uključeno više od sto ugostiteljskih objekata.

Predstavljanje ovogodišnje ponude restorana održano je u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, a tom prigodom dodijeljene su i oznake standarda Okusi hrvatske tradicije novim ugostiteljskim objektima, među kojima je Kavana Livadić (Samobor) s područja Zagrebačke županije, te restoranima Stari Puntijar (Zagreb), Kramberger (Krapina), Gornjovinska klet (Križevci) i Domestic house Lola (Vukovar).

„S velikim zadovoljstvom i ponosom, kao domaćin četvrtih Dana okusa hrvatske tradicije, Turistička zajednica Zagrebačke županija ističe kulturno i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. Očekujemo da će mirisi i okusi naše tradicije pružiti posjetiteljima ne samo gastronomski užitak, već i jedinstveno kulturno iskustvo koje oslikava autentičnost kuhinje Zagrebačke županije“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Vidi izvornu objavu