Slider Image

Koprivničko-križevačka županija

Otvoren 27. Međunarodni sajam obrtništva Viroexpo, župan Koren posjetio i podržao izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije

16.02.2024 14:49
Otvoren 27. Međunarodni sajam obrtništva Viroexpo, župan Koren posjetio i podržao izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije

 IMG 1743d14437f702ae8dabb45a287a7f59 V


Danas je u Virovitici otvoren 27. Međunarodni sajam obrtništva, gospodarstva i poljoprivrede Viroexpo. Na sajmu svoje proizvode i usluge izlaže preko 500 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a među njima je i 18 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a sajam je službeno otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

IMG 20240216 WA0007

Otvorenju su uz domaćine, župana Igora Androvića i virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina te direktora sajma Bojana Mijoka nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Đakić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije koja je partner sajma, predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, župani susjednih županija, saborski zastupnici, predstavnici gospodarskog i društveno-političkog života te brojni drugi uzvanici i gosti.

IMG 7872 1500x1000

Predsjednik Vlade je na otvorenju čestitao organizatorima na kontinuitetu sajma koji pruža priliku brojnim izlagačima, a ujedno služi i kao pokretač razvoja gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u ovom dijelu Hrvatske. Župan Igor Andrović kazao je kako se Virovitičko-podravska županija može pohvaliti brojnim pozitivnim statističkim pokazateljima te je zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na partnerstvu i Vladi RH na ukupnoj potpori, a izlagačima je poželio mnogo poslovnih uspjeha.

IMG 7797 1500x1000

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije koji je istaknuo kako je Županiji čast što mogu biti partneri sajma.

IMG 7803 1500x1000

Nakon svečanog dijela otvorenja sajma župan Koren je zajedno s domaćinima iz Virovitičko-podravske županije te predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i ministrima obišao prostore sajma i štandove izlagača Koprivničko-križevačke županije koji se sa svojim proizvodima predstavljaju na ovogodišnjem sajmu.  

WhatsApp Slika 2024 02 16 u 12.37.04 5bb6ec6e

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija prijašnjih godina je bila i „Županija partner“ sajma te od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica.

WhatsApp Slika 2024 02 16 u 13.44.23 d4c2c723

{gallery}2024/2024-02/16/viroexpo{/gallery}

Podršku izlagačima dali su i županijski pročelnik Marijan Štimac, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te predsjednik HGK ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj i tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić.

Organizatori i pokrovitelji sajma su – Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

Ovogodišnji Viroexpo se održava od 16. do 18. veljače, a organizatori su tradicionalno pripremili bogat program za izlagače i posjetitelje. Više o događanjima može se doznati na službenoj stranici sajma.

Služba ureda župana

Vidi izvornu objavu