Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Iločani očistili obalu Dunava

Iločani očistili obalu Dunava

Nakon Županjaca i Zagrepčana u akciji čišćenja hrvatskih obala sudjelovali su i Iločani. Akciju pod nazivom Gdje Dunav ljubi nebo – za ljepši Ilok organizirala je udruga Cuccium, a obuhvatila je dva kilometra dunavske obale. Akcija je također imala i obrazovnu svrhu za sve prisutne Iločane kojima je ukazala na štetnost zagađenja okoliša za životinjski svijet koji obitava uz Dunav te čovjekovu odgovornost za čistoću kopna i voda.  

Riječ je o čistki provedenoj u sklopu društveno odgovornoga projekta Od izvora do mora, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, a sve s ciljem poticanja i podržavanjem akcija čišćenja hrvatskih obala u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva.

S obzirom na važnost Dunava u našoj zajednici željeli smo učiniti nešto po pitanju otpada koji se nakuplja na obali rijeke uz koju se odvijaju različite aktivnosti naših sugrađana. Uz samu akciju čišćenja cilj je bio poučiti sudionike o svim štetnostima zagađenja okoliša, kako za životinje, tako i za ljude. Zahvaljujemo Coca-Coli na potpori i što je još jednom pokazala kako suradnja civilnoga i privatnoga sektora može donijeti pozitivnu promjenu za zajednicu“, rekla je Marija Dobošević u ime organizatora akcije, udruge Cuccium.

Podsjetimo, u projekt Od izvora do mora može se uključiti svaka udruga civilnoga društva koja u svojoj zajednici želi potaknuti i organizirati akcije čišćenja s građanima jednostavnom prijavom putem mrežne platforme. Coca-Cola će opremom za čišćenje i podrškom komunalne tvrtke u odvozu otpada podržati 15 akcija čišćenja do kraja listopada, a nositelji će najuspješnijih akcija tijekom kojih se prikupi najveća količina otpada po sudioniku na kraju ovogodišnjega ciklusa projekta biti nagrađeni novčanim iznosima od 15 000, 10 000 i 5000 kuna.