Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Od „neurednih dabrova“ do mjesta na izložbi
  • Od „neurednih dabrova“ do mjesta na izložbi

Od „neurednih dabrova“ do mjesta na izložbi

Kao i kod većine autora fotografija uvrštenih u izložbu „Volim svoju županiju“, i Matija Rođak je do inspiracije za svoj rad došao sasvim slučajno. Ipak, ne tijekom besciljnog lutanja kroz prirodu, već su ga do savršene kompozicije fotografije doveli dabrovima.

„Fotku sam „ufotkao“ prilikom izrade reportaže o dabrovima koji rade „nered“ na obali Drave kod graničnog prijelaza u Terezinom polju i tada sam uočio „savršen spoj“ prirode i oblaka i vode“, ispričao nam je Matija te dodao kako mu jedino na fotografiji nedostaje neki čamac ili patrolna brodica.

Inače, Matija je rođen u Virovitici i informatičar je po stuci, no osim što u lokalnoj medijskoj kući radi kao informatičar, radu pridonosi i svojim fotoreportažama. Tako se fotografijom bavi posljednjih sedam godina. Osim što voli fotografirati pejsaže, ljeti često fotka i sportaše, a kako kaže, ponekad se odvaži i na „munjolov“, gdje ne izostaju dobri „ulovi“.

Za Matiju je ovo druga godina kako sudjeluje u foto-natječaju „Volim svoju županiju“, a svima onima koji se tek planiraju priključiti savjetuje da što više „fotkaju“ jer samo tako mogu steći potrebno iskustvo, s kojim naravno dolaze i sve bolje fotografije.

Matiji želimo još puno uspjeha u natjecanjima, a sve Virovitičane pozivamo da uživo provjere kako izgleda ovogodišnji postav izložbe „Volim svoju županiju“ i to u sklopu Dana županije. Izložba će biti postavljena u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, a u utorak, 11. rujna će ju otvoriti virovitičko-podravski župan, Igor Andrović.

Vidimo se točno u 18.00 sati!