Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Otvoren prvi studentski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Otvoren prvi studentski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac sudjelovala je na svečanom otvorenju Studentskog doma “Leopold” u Vukovaru koji je prvi studenski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
 
Izgradnjom i opremanjem studentskog doma u Vukovaru osigurano je 2.300 m2 ukupne površine novog prostora i 108 smještajnih kapaciteta za studente, a za njegovu je izgradnju ugovoreno 22,9 milijuna kuna što su gotovo sve bespovratna EU sredstva.
 
Spomenuti studentski dom ima višestruki značaj za razvoj hrvatskog društva i podizanje životnog standarda kroz povećanje i poboljšanje smještajnih kapaciteta, uz posebnu brigu za socijalnu dimenziju studiranja: povećanju pristupa visokom obrazovanju i smanjenju troškova studiranja.
 
„Današnjim otvorenjem Studentskog doma "Leopold" i okončanjem ovog projekta sasvim sigurno smo učinili još jedan odlučujući korak naprijed. Izričito se zalažem da se financijska sredstva EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija usmjere i koriste u što moguće većem iznosu na poboljšanje kapaciteta studentskog smještaja i uvjeta studiranja, kao ključnog elementa daljnjeg razvoja visokog obrazovanja“, istaknula je prilikom otvorenja ministrica Žalac

 

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU